Дорожня снігоприбиральна техніка: переваги та недоліки різних типів

Погодні умови взимку можуть бути різними: дощ, снігопад або завірюха. Кількість опадів часто буває у великому об’ємі, що перешкоджає руху людей та автомобілів. Така ситуація на дорогах, тротуарах, проїздах та трасах спричиняє багато незручностей, травматизм та дорожньо-транспортні пригоди. У зимовий сезон на допомогу приходить дорожня снігоприбиральна техніка.

Типи снігоприбиральної техніки для дороги

Як правило, технікою для прибирання снігу, що можна придбати на сайті https://avtek.ua/ua/p-kmd-so-snegouborocnym-oborudovaniem-rasco-i-erdemli-na-sassi-maz-5340s2, користуються дорожні служби, компанії та комунальні підприємства, власники приватних територій. Їх ціль – прибрати сніжні завали та розчистити площу. На спеціальні види робіт розраховані різноманітні типи обладнання.

Ось типи снігоприбиральних машин за категоріями очищувачів:

  • реактивні – теплові та газоструминні;
  • таранні;
  • роторні – шнеко-роторні, фрезерно-роторні, плужно-роторні, із сумісним робочим органом;
  • плуго-щіткові чи плугові.

Реактивний тип призначений для прибирання снігу в тунелях, залізничних станціях, депо та на території аеропортів. Принцип роботи в тому, що його спочатку роздувають, а потім розтоплюють. Головним механізмом є турбореактивний двигун.

Таранний тип призначений для розчищення снігу на залізничних шляхах. Здійснюють це за допомогою вагона. Він створений з міцної сталі та має посилену конструкцію характерної форми.

Роторна техніка застосовується для чищення від снігу автомобільних трас, міських доріг, аеродромів, гірських шляхів. Вона здатна очистити сніжні вали, великі та об’ємні маси снігу. Механізмом слугує плуг, що переміщає сніг до ротора та відкидає його убік.

Найпопулярнішими є плугові снігоприбиральні машини. Вони прибирають сніг з доріг та залізничних шляхів. Механізм полягає в тому, що пересуває сніжні маси за дорожнє полотно. Товщина може сягати до півтора метра снігу. Розмір техніки підбирають під габарити автомобіля.

Під час прибирання можуть застосовуватися тверді чи рідкі хімічні реагенти, заміси з технічної солі та піску. Вони плавлять лід та сприяють кращому зчепленню коліс автомобіля з дорожнім покриттям.

Переваги різної дорожньої снігоприбиральної техніки

У різних видів техніки для прибирання снігу є ряд переваг. Варто пам’ятати, що ефективність роботи техніки залежить від умов та об’єму сніжних опадів. Обирати треба відповідно до території майбутнього прибирання та кількості середніх опадів у регіоні.

Переваги:

  • швидкий темп роботи – ефективно та за визначений час прибирають сніг;
  • прибирання великого обсягу сніжних мас;
  • ефективність – відкидають сніг на значну відстань від доріг;
  • багатофункціональність – прибирають наслідки сніжних опадів, посипають дорогу реагентами;
  • універсальність – машини можуть чистити гірські, міські та заміські дороги, очищуються різні види територій.

Кожний окремий тип дорожньої снігоприбиральної техніки має свої переваги та особливості. Їх ефективна робота залежить від конкретних умов, обсягу території та інтенсивності опадів.

Недоліки типів дорожньої снігоприбиральної техніки

Різна техніка для прибирання снігу може мати деякі недоліки у застосуванні. Наприклад, шнеко-роторні снігоприбиральні машини займають одразу дві смуги дороги. Це впливає на утворення заторів на дорожній частині. Інший тип може займати одну смугу шляху та бути компактнішим.

Складні погодні умови можуть обмежувати можливості. Під час сильних опадів та їх щільності машини можуть повільніше й менш ефективно справлятися зі своєю задачею. Також проблемою можуть бути вузькі тротуари та дороги. Під час поривів вітру сніг може бути відкинутий, якщо він не розтоплений.

Related Articles

Дорожня снігоприбиральна техніка: переваги та недоліки різних типів
Дорожня снігоприбиральна техніка: переваги та недоліки різних типів

Погодні умови взимку можуть бути різними: дощ, снігопад або завірюха.

Читать дальше ...
Автошкола в Соломенском районе Киева: качественное обучение вождению
Автошкола в Соломенском районе Киева: качественное обучение вождению

Если вы ищете автошколу в Соломенском районе Киева, которая предложит

Читать дальше ...
Анонимное лечение от алкоголя в медцентре “Дар”
Анонимное лечение от алкоголя в медцентре “Дар”

Алкогольная зависимость – достаточно распространенный недуг, опасность которого далеко не

Читать дальше ...